Postimerkki­kauppias ja -keräilijä

Olen syntynyt kiinalaisen horoskoopin mukaan “Koiran vuonna” 1958. Keräily harrastukseni sai alkunsa jouluna 1968. Joulupukki toi lahjaksi pussillisen postimerkkejä sekä niille pienen kansion. Sinä jouluna mikään muu lahja ei kiinnostanut, sillä postimerkit lumosivat pikkupojan täysin. Tuntui kuin olisin joutunut ns. “syvään päähän”, josta ei enää pelastusta ollut. Keräily kärpänen oli puraissut kunnolla.  Koko jouluyön, aamun tunneille asti liimasin merkkejä kansiooni ja ihailin niitä. Aavistelin jo silloin, että postimerkit tulevat jossain mielessä aina määrittelemään elämääni. Seuraavat kaksi vuotta luin valtavasti filateelista kirjallisuutta, kaiken mitä vain käsiini sain. Tiedonjanon kasvaessa ja taitojen karttuessa päätin jo 12-vuotiaana vakaasti, että minusta tulee vielä joskus oikea postimerkkikauppias. 

Kuljin unelmani kanssa muita töitä tehden kunnes 25-vuotiaana vuonna 1983 perustin nykyisen liikkeeni Merkki-Albertin. Odotukseni eivät olleet alussa kovin suuret. Ajattelin että pari vuotta katsotaan toimiiko liike, ja saisin 12-vuotiaan pojan haaveen toteutettua. Nyt on 37 vuotta postimerkkikauppiaan uraa takana ja erittäin vaiherikkaita ja mielenkiintoisia ovat vuodet olleet. Näihin vuosiin on mahtunut neljä ns. “lama-aikaa”, joten vaikeitakin aikoja on ollut, mutta onni on ollut matkassani. Erittäin hyviä ihmisiä on ollut tukenani ja ilman heidän panostaan  Merkki-Albert ei olisi menestynyt. Todella suuri kiitos ja käsi sydämellä heille. Valitettavasti kaikki heistä eivät enää ole keskuudessamme. 

”Sinä jouluna mikään muu lahja ei kiinnostanut, sillä postimerkit lumosivat pikkupojan täysin.”

Postimerkkihuutokaupat ovat olleet vahvasti mukana kauppias toiminnassani. Vuonna 1992 aloitimme Karelia Stampsin Juhani Kakkisen kanssa  yhteiset julkiset huutokaupat. Hienosti meni. Juhani jaksoi kuusi vuotta ja järjesti jatkajaksi Jyväskylästä keräilyn vahvan miehen Jussi Murtosaaren. Jussi toi huutokauppaan filateelista ja teknistä osaamista. Teimme yhteistyötä peräti 15 hienoa vuotta. Siviilipuolen töiden haasteet Jussilla kasvoivat, eikä lopulta aikaa enää ollut huutokauppojen tekoon. Hän sai neuvoteltua tilalleen Jyväskylästä näyttelyfilatelistin Juha Niinisen. Juha on ollut nyt mukana seitsemän vuotta ja taustajoukkojensa kanssa hän on kehittänyt Merkki-Albertin huutokauppaa jatkuvasti. Näin se vastaa tämän päivän vaatimustasoa. Juhalla onkin kaiken aikaa ns. “antennit ulkona”, jotta huutokaupan toimintaa voisi vieläkin hioa ja parantaa. Ebayn verkkotoimintaa on harjoitettu 11 vuotta ja se on toiminut ansiokkaasti. Yrityksen kotisivut ovat olleet avoinna netissä 13 vuotta ja nyt niitä uudistetaan ja päivitetään vastaamaan 2020-luvun haasteisiin. Sivuille tullaan lisäämään myytäviä kohteita merkittävästi ja monipuolisesti.  

”Nyt on 37 vuotta postimerkkikauppiaan uraa takana ja erittäin vaiherikkaita ja mielenkiintoisia ovat vuodet olleet. ”

Olen ollut alusta asti vahvasti itsekin keräilijä. Menneiden vuosien aikana olen keräillyt monenlaisia kokoelmia. Joistakin olen luopunut, joitakin uusia on tullut tilalle. Tällä hetkellä keräilen vakavasti kymmentä eri kokoelmaa, joita kehitän aktiivisesti täydellä tarmollani. 37 vuotta postimerkkikauppiaana on pitkä aika. Elän edelleen sitä samaa pikkupojan unelmaa. Eräänä jouluyönä se alkoi – kauan sitten… 

Filateelisin terveisin,


Harri Kuusisto
Merkki-Albert

Tässä vietetään Merkki-Albertin 35-vuotisjuhlia yhdessä Kauko Rautiaisen (vas.) ja Tapani Somersalon (oik.) kanssa.
Scroll to Top